Yüce Allah Ahzab Süresinde peygamberimize salavat getirmenin önemi hakkında şöyle buyuruyor
Yüce Allah buyuruyor ki; Şüphesiz ki Allah ve melekleri peygamber üzerine salavat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyet ile selam verin (Ahzab Süresi’56)
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki; Benim üzerime bir defa salavat getiren için melekler on defa bağışlanma isterler. Buna göre isteyen salavatı azaltsın , isteyen çoğaltsın.
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki; Ümmetimden kim bana salavat getirirse ona on sevap yazılır ve on günahı yok olur.
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki Kim herhangi bir kitapta benim üzerime salavat getirirse (salavatı kitaba yazarsa) , ismim orada kaldığı sürece melekler o adam için bağışlanma dilerler.
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki; Kim olursa olsun bana selam getirdiği vakit Yüce Allah mutlaka iade eder ve ben ona karşılıkta bulunurum.
Peygamberimize “Nasıl salavat getirelim ? ” diye sorulduğunda şöyle salavat getirin buyurdu;
Allahümme salli ala Muhammed’in abdike ve ala alihi ve ezvacihi ve zürriyetihi kema salleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahime ve barik ala Muhammed’in ve ezvacihi ve zürriyetihi kema barekte ala İbrahime ve ala İbrahime inneke hamidün mecid.
Kaynak: İmam Gazali / İhyau Ulumi’d-Din